Duminică,
05.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

FOTO | Singurul acces pietonal catre Sibiu Shopping City a fost blocat cu santuri si gramezi de pamant

Proprietarul terenului aflat între magazinul Kaufland și Sibiu Shopping City a încercat să blocheze singurul acces pietonal către centrul comercial săpând șanțuri adânci de o parte și de alta a terenului și plasând o grămadă mare de pământ spre mall. Totul a fost semnalizat cu pancarde care avertizează trecătorii că intră pe o proprietate privată.

Nu a fost însă suficient pentru că sibienii care vor să meargă la mall pe jos se chinuie acum să treacă șanțurile, adânci de un metru și jumătate, și apoi să ocolească grămada de pământ. Miercuri după-masă spre exemplu, timp de zece minute, mai multe persoane, unele trecute de vârsta a doua, se luptau din greu cu malurile de pământ.

”Asta e bătaie de joc domnule, cum să mă pună pe mine, la vârsta mea, să sar șanțul? Pe unde să ocolesc? Nu am pe unde”, spune o doamnă cu tâmplele albe. Chiar și pancardele pe care scrie cu roșu că terenul este o proprietate privată și accesul pietonal este interzis au fost rupe. Tot de sibieni.

”De ani de zile durează nebunia asta. De când s-a făcut mall-ul nu puteau pune și ei niște scări pe aici, o alee, vor să ne ia banii dar nu le pasă cum ajungem la ei. Le convine să mă duc apoi cu pantofii plini de noroi în magazinul lor?”, spune Dorina Anghel, o altă trecătoare. Întâmplarea face că nu a mai plouat de câteva zile și nu prea există noroi.

Reporterul Turnul Sfatului a încercat astăzi să ia astăzi legătura cu proprietarul terenului pentru a discuta despre accesul trecătorilor, însă fără succes. Am vorbit însă cu reprezentanții Sibiu Shopping City, care cunosc situația, dar care nu vor să o comenteze pentru simplul fapt că terenul reprezintă o proprietate privată iar proprietarul poate face ce dorește cu el.

Este corect să menționăm și că se poate ajunge la mall pe asfalt, însă trebuie ocolit terenul în cauză și avută puțină atenție la mașini.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

45 comentarii

bataie de joc

Acum 9 ani

Pe langa accesul auto aiurea (ar trebui facut un giratoriu nou catre drumul dintre giratoriu Kaufland si giratoriu Dedeman) si accesul pietonal e aiurea... Astia de la Shopping City TREBUIAU sa cumpere terenul ala si sa faca naibii un acces decent si pentru pietoni! Dar englezii astia cu Shopping City sunt batuti in cap si pot sa creada ca noi suportam doar acces auto aglomerat! Pai in tarile civilizate se merge si la mall pietonal/cu bicicleta!
Raspunde

xfiles

Acum 9 ani

Rusine pentru Primarie care este gestionarul terenurilor din oras sau de pe langa.... pacat ca nimeni nu se ocupa in oradul asta de buna viata a oamenilor :((((
Raspunde

dave

Acum 9 ani

Apartine de Selimbar...asta spune multe!
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Mie imi spui? De 4 saptamani e situatia asta, numai acum v-ati sesizat?!
Raspunde

allin4.ro

Acum 9 ani

E proprietate privata si trebuie respectata! Pentru magazinul din colt, trebuie cumva primaria sa modifice spatiul verde cu \"poteca transversala\"?
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

In tara asta daca nu ai gard de 5m de sarma ghimpata electrificat nu se cheama privat. Degeaba unii sunt animale bipede ca la intelect nu se deosebesc prea mult de maidanezi - daca nu e trotuar ce dracu cauti prin tarlaua omului, voua v-ar conveni ca toata lumea sa-si scurteze drumu prin curtea voastra.
Raspunde

@@@@

Acum 9 ani

Despre ce mall se vorbeste... Pai ce astave mall?
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

Daca este proprietate privata, sa puna gard! Nu stiu de ce, dar am impreasia ca acolo este vorba de alt fel de interese si nu neaparat de incalcarea proprietatii private.
Raspunde

trecator de shantz

Acum 9 ani

Mno da-i pace la proprietar si lasa-l sa-si \"foloseasca\" terenul ca Marea groapa a Shopping-ului, ca pana nu-si zideste gard de beton slabe sanse sa faca ceva cu prorpietatea. E mare nesimtirea si bataia de joc. Dar.. pana ma tin picioarele, il voi sari si la dus si la intors in fiecare zi. Ca trebuie sa ajung la lucru. La SHOMPPING CITY!
Raspunde

Cititor

Acum 9 ani

E clar că proprietarul acelei fâșii de teren a ținut cu dinții de un preț foarte mare pe care cei de la Shopping City nu au vrut să-l plătească. Acum încearcă cu șantajul. Că na, acolo ce să faci pe o fâșe de pământ?
Raspunde

trecator

Acum 9 ani

bai daca nu il impuscati pe ceausescu acu nenea aata de s-a trezit propietar pe tereni sasilor care au emigrat masiv lasinf olteni veniti in selimbar masiv impinsi de saracie in ani 70 -80 ,ascu, acoplo era un mare parc si devenea cartieru selimbar ,cum au devenirt cartiere [gusterita si turnisor ,ba dar sibiu de ce nu i-si spune cuvintu ,adica zona metropolitana ,cum audevenit toate catunele din tara [iasov ,cluj ,etc ] la sibiu de ce nu se aplica aceasta regula ,este aici un individ care se da fost sibian de incearca tort timpu s-a ne faca orasu mic ,pous de niste gugustuci frustrati ,ba primaria selimbar estew una din cele mai bogate sate din tara ,satoruta chiriilor care le primesc de la magazinele din zona din zona sopping .la bani care intra acolo la primarie trebuia si dealurile din imprejurimi asfaltate ,cit va cere regateanuasta pe 0 latime de vreo 3 m si o lungime de 10 m ,da nu va cere ca gasca lui basescu la sutele de mii de hectare cindute inttre ei si aici este ceva dubios ,johannis pune picioru in prag si nu-i mai lasa pe titi neispraviti sa-si faca de cap in acesasta tara ,al;ala de se da primar de selimgar este din speta lui condurat fostu edil al sibiului ,perioada de trista amintire ,de mai apuca un mandat ajungeam precum copsa ,s-au te miri ce sat din tara ,se prabusea orasu pe noi si nu mai ajungea ,johannis presedinte ,votati cu capu nu cu sosoni si litru de ulei ,in rest se vede mina de negospodar ,banu primeaza ,de acea am ajuns varza a la cluj
Raspunde

Dana

Acum 9 ani

Apropos, de ce idiotul de arhitect care a proiectat spatiul de la mall nu a prevazut trotuare??? E un adevarat slalom sa ajungi pe jos dintr-un capat in altul. Aviz noilor mall-uri ce se vor deschide. Titlul corect era:\"Mall-ul cu mal\".
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Urbanismul din Selimbar face sa paleasca bancurile din Caracal. Sa multumim parlamentarilor din articolul invecinat si sa -i aruncam in sant ; la propriu - ca altfel nu pricep. Pe cand zona metropolitana cu proiecte unitare, noneuropenilor din Parlament?
Raspunde

tepes

Acum 9 ani

Accesul se poate face simplu pe trotuarul din soseaua nationala. Dar deh, oile intra pe camp, taind drumul prin kaufland si un idiot care a facut trecere de pietoni acolo.
Raspunde

@țepes

Acum 9 ani

Voievodule sâangeros, nu toată lumea are 4x4 ca tine... Unii sunt pensionari: de la Kaufland iau cateva produse, de la Carrefour altele... bieții de ei vânează ofertele, de-aia scurtează drumul. Și apoi ce proprietate privată e un șanț? Cine e fericitul posesor unei asemenea proprietăți?!
Raspunde

szobi miklosz

Acum 9 ani

la Selimbar, totul este posibil.
Raspunde

tot tu

Acum 9 ani

Sunt autobuze este trotuar dar de ce sa il folosim cand putem sari sanruri??? De lene sa ocolim unpic! Trotuarul este frumos pavat dar lenea este mare ca trebuie sa faci 50 de pasi in plus. Cui I-ar conveni sa ii treaca zilnic o gramada de lume pe proprietate prin curte....
Raspunde

@17

Acum 9 ani

Nu este trotuar. Strada de langa KFC nu are trotuar. Pe acolo circula masini. In toata parcarea asazisului Shoping Center nu exista trotuare decat la strada principala. Cum zicea cineva mai sus, trebuie sa faci slalom printre masini. Dar nu e paguba. Produse bune sunt si la Kaufland. Haine faine gasesti si in oras, Lidl are de-altfel produse super. Oamenii se vor adapta.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

oare de ce trebuia discutat \"despre accesul trecatorilor\"? e proprietate private si trebuie respectata!!! la accesul trecatorilior trebuia sa se gandeasca Maricuta!!! primaria Selimbar sa fi cumparat terenul pe o suma corecta si sa fi facut acces!!! nu ne mai aburiti cu tampeniile tipice pentru TS!!!
Raspunde

ioio

Acum 9 ani

Cum il cheama pe proprietarul terenului. De ce nubii dati numele un articol? Gazetari de 3 lulele ce sunteti!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ăștia sunt pensionării lui iliescu, pentru care proprietatea este un moft. Tot ăștia au bătut-o pe una într-un troleu din București pentru că fuma țigară electronică. Bătrâni atipici pe care nu-i mai educă nimeni, așteptăm să-și facă treaba Mama Natura.
Raspunde

@11

Acum 9 ani

Bai handicapatule , probabil ca si aici e vina deconcentratelor ca te legi de cei din Cluj si Brasov desi nu vad legatura. Te intrebi care ediferenta Sibiu si Brasov sau Sibiu si Cluj , de ce acolo se poate si la Sibiu canci. Raspunsul e simplu si pentru un fudul oligofren ca si tine . Este diferenta intre Polus si Sibiu Shoppingcity sau intre Coresi si magazinul mic si prafuit caruia voi ii zicetI cu tafna de parveniti fuduli Mall !
Raspunde

21

Acum 9 ani

Mai joseph, accesul pietonal e groaznic in Shopping City, cel putin pe partea cu Carrefour. Eu unul daca am de cumparat ceva mai marunt de acolo si am timp o iau pe jos (mai fac miscare)... Ei, accesul pietonal e groaznic... Nu am pretentia ca sa trec pe o proprietate privata ilegal (nici nu mai trec dupa ce au pus restrictiile). Dar ideea e ca idiotii de prioprietari la Shopping City Selimbar (ca daca era in Sibiu era sigur mai rezonabil accesul) cred ca e musai sa vii tot timpul cu masina sa poluezi pentru orice maruntis... Apropo, sa incerci sa vii ca pieton dinspre XXL... Sa vezi ca NU ai tortuare decat daca ocolesti pe la Auchan...
Raspunde

io

Acum 9 ani

Maricuta e de vina. Proprietarul vrea sa faca ceva acolo sau sa vanda terenul dar idiotii din primarie au dat \"zona protejata \" . Construieste ceva daca poti , sunt interese peste interese ....la puscarie cu voi
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

23, sunt perfect de acord cu ține, dar ce vina are omul ăla care are un teren în zonă? Și mie îmi vine câteodată să scurtez drumul către casă luând-o prin grădini, dar mă abțin, totuși.
Raspunde

@25

Acum 9 ani

Pai nu are vina omul cu terenul. Vina e a englezilor idioti cu Shopping City Selimbar cat si a primariei conduse de alt idiot: Maricuta. La Kaufland s-a putut rezolva decent accesul, pt Shopping City canci. Ar trebui incurajat accesul pietonal/cu bicicleta in cat mai multe locuri, ca mai dam jos kilogramele si poluam mai putin... Asta vizavi si de alte chestii chiar din Sibiu... De pilda ar trebui puse autobuze/microbuze dese si pentru navetistii care nu au posibilitati de transport in comun (gen Calea Cisnadiei dupa Ciresica, unele zone de Selimbar, etc).
Raspunde

Si tot legat de accesul non-automobile personale

Acum 9 ani

Primaria Sibiu a facut ceva, a pus autobuzele spre Shopping City, oare de ce englezii idioti nu au prevazut si TROTUARE de la statia de langa KFC catre Carrefour ?
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

toate porcariile marca Selimbar & Maricuta adunate intr-un loc: 1. Strada Doamna Stanca trebuia prevazuta la 2 benzi pe sens, cu spatiu verde la mijloc, sa arate a bulevard, mai ales din cauze amaratilor de la blocurile alea care au iesirea din parcare direct in bulevard. 2. intrarea in Shopping Shitty Selimbar trebuia facuta direct din giratoriul ala de la El Gringo, precum si intrare separata undeva langa Carrefour, direct din str Doamna Stanca. Iesirea trebuia facuta pe langa Baumaxx, direct in giratoriul cu DN1. 3. Exista o trecere de pietoni pe str Doamna Stanca, langa sensul giratoriu, dar nu duce nicaieri. tot pe langa masini trebuie sa mergi. Exista alta trecere de pietoni care duce fix pe parcela aia privata nenorocita. 4. De ce nu s-au putut intelege Selimbaru cu Tursibul, astfel incat sa fie cel putin 3-4 autobuze care sa duca la Mall si in Selimbar?
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Ce păcatele de proprietate mai e și aia? Un șanț ? Ce poate construi acolo sau cine cumpără așa o ” prorietate”? Dl. Joseph, nu generaliza când vorbești de pensionarii lui Iliescu! Poate ai și mata părinți! În ceea ce o privește pe avangardista care fuma țigară electronică în tramvai, e prea de tot! Cred că era putin drogată dacă nu, de la aburi i se trăgea! I-a spus unui pensionar: ”boșorog pedofil”. Cu ce o fi greșit omul ca să îl jignească toate rapandulele?!
Raspunde

Joseph Mengele l

Acum 9 ani

Joseph Mengele ll. Norocul unor oameni : n -au apucat anii 30-40 -50 . Ce ar fi facut atunci, se vede din ce scriu azi.
Raspunde

@29

Acum 9 ani

Santul ala cred ca e un sant pt utilitati. Cred ca duc utilitatile mai incolo, vizavi blocurile acelea noi...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

29, Ce treabă ai tu cu șanțurile de pe un teren privat??? Omul respectiv poate face ce vrea pe terenul lui, inclusiv șanțuri. Eu nu generalizez, sigur că nu toți bătrânii sunt așa, părinții mei în niciun caz, în schimb, pe tine te-am cam nimerit, după modul cum gândești.
Raspunde

Dana

Acum 9 ani

INDRAZNESTE SA FI DIFERIT! Indiferent cine sunteţi şi care este situaţia voastră, aveţi în voi, chiar acum, capacitatea să realizaţi mai mult decât oricând înainte. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, *** la ***: dana_tweety2002***
Raspunde

Maricuta

Acum 9 ani

Vinovatia este 100% a primariei Selimbar si a primarului Maricuta! Tot planul din zona cu super market-uri, mall, magazine este amplasat haotic in zona. Nu mai vorbim de noul cartier de blocuri - o inghesuiala demna de invidia lui Ceausescu! Toate deciziile din aceasta zona este a primariei Selimbar si a lui Maricuta. Daca ar fi o comuna ratacita undeva, ar fi ok, ai spune ca e treaba lor. Dar uite: au ajuns sa faca Sibiul de ras! Cati dintre cei care vad organizarea din acel spatiu stiu ca de vina este Selimbar-ul? Sibiul nu are in acest moment nici o putere acolo! Trist dar adevarat. Iar in aceste conditii, selimbarenii, care il tot aduc pe Maricuta la primarie, sunt principalii adversari ai Sibiului. Cu caricaturi la primaria din Selimbar, avem caricatura de organizare de acolo!
Raspunde

Referendum

Acum 9 ani

Stiu ca se poate face referendum pentru comasare Sibiu-Selimbar daca localitatile sunt cuplate pe minim 2 KM. E oare cazul ? Sa ne scapam de Maricuta asta...
Raspunde

gluma

Acum 9 ani

Selimbaru surclaseaza Caracalu deoarece primaru e din caracal iar selimbarenii majoritatea sunt olteni, de aia cistiga mereu marincuta acolo iar ptr, ala cu chiciu coresi din iasov, ala e mall ba glumetule, ma faci sa mai cheltui bani si pe drum sa vad o gaoaza iasoveana.
Raspunde

Daniel Johanis

Acum 9 ani

Oare Sibiul isi merita numele de capitala culturala?Respectul fata de persoane,de cei care nu au masini,pietonii care au multe de suferit in oras,lipsa trotuarelor sau trotuare inguste,etc.Accesul in asa zisul mall,din oras sau din Selimbar e anevoios pentru cei care merg pe jos,persoanele trebuie sa mearga foarte mult pe jos pina la accesul la zona comerciala,iar de multe ori nu au nici pe unde sa mearga pentru ca zonele pentru pietoni lipsesc cu desavarsire.Probabil nu conteaza de vreme ce politicienii locali,nu folosesc deloc in deplasarile lor prin oras mersul pe jos sau cu bicicleta,doar cind se apropie campania electorala si asta cu o gramada de ziaristi dupa ei.
Raspunde

@36

Acum 9 ani

Ala e mall bre sibiene nu magazin satesc ca Shopping shitty Sighii Foarte bine faci ca cica acum au pus si placuta cu interzis sibienii si cainii ..se spune ca a venit un cioban din Sibiu si din cauza mirosului a facut o criza existentiala
Raspunde

Marius

Acum 9 ani

Daca proprietarul respectiv isi termina casa si face si gard, o sa sara oamenii gardul doar ca sa salveze 5 minute de ocol pe asfalt doar fiindca s-au obisnuit ca pe acolo e drumul la Mall? Am trecut destui ani cu totii pe scurtatura aia, dar e si dreptul lui sa incerce sa vanda terenul acum.
Raspunde

@39

Acum 9 ani

A fost neinspirat când și-a construit casa, dar probabil terenul a fost aproape gratis!
Raspunde

stelian

Acum 9 ani

Mai tinet-i minte cum arata zona inainte de a se construi shoping cyti ? de teren de instructie ?oare a cui sa fie acest teren ,sa imprejmuiasca daca este teren privat ,sa vada toata lumea ca nu se poate trece
Raspunde

pensionar

Acum 9 ani

Alo impiedicatilor,incuiatilor,... lista poate continua,mergeti pe trotuarul din fata mecdonals,apoi dreapta pe trotuar,prin fata benzinariei omv,pe trecerea de pietoni spre cafsi si de acolo pe unde vreti voi ca nu va mai murdariti pantofi cu noroi.eu as pune un echipas de politie sa dea amenzi celor care trec pe proprietatea individului cu sant
Raspunde

eu

Acum 9 ani

credeti ca in situatia asta - cu santurile - nu o sa mai vina lumea la Mall?...:) poate numai daca se simte ceva scadere in vinzari sau in numarul celor care vin in zona,sa se faca ceva cu accesul pietonilor..pina atunci, noi vorbim degeaba aici - nu cred ca intereseaza pe nimeni daca ne e greu sau nu sa ajungem la magazinele din zona Selimbar...mai bine cumparam din oras, exista Liedl, Metro, Billa, Profi,etc. - si sacapam de stress...:)
Raspunde

Ionut

Acum 9 ani

Atat timp cat vei continua sa sustii in mintea ta imaginea schimbarilor pozitive pe care ti le doresti,acestea vor continua sa se petreaca in viata ta.Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber,intr-un proiect unic la nivel mondial.Oferim contract de comision.Pentru detalii trimiteti mesajul PROIECT la adresa de e-mail [email protected]
Raspunde

Horia Sima

Acum 9 ani

MarketGlory este un joc de strategie, in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Este un joc de browser online, prin urmare nu trebuie sa va instalati niciun program suplimentar pentru a juca, disponibil la urmatorul link: ***www.marketglory.com/strategygame/tornado2014 Este unul dintre putinele jocuri de business in care sunteti rasplatiti pentru activitatea zilnica. Fiind un joc de simulare, va ofera posibilitatea de a lupta, de a munci, de a deschide companii si de a porni razboaie. Este un joc foarte complex si cu cat jucati mai mult, cu atat veti avea mai multe optiuni pentru dezvoltarea personala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus